OPA OPA

Pomalu uzené vepřové maso v našem elektrickém grilu&udírně Muurikka

TIP na víkend:
27.11.2020

Pomalu uzené vepřové maso v našem elektrickém grilu&udírně Muurikka

Pomalu uzené vepřové maso
krk s cibulkou,
gremolata omáčka à la Henri Alén
 
• 600 g vepřového krku
• 6 ks žluté cibule

KOŘENÍ:
• 2 lžičky drceného černého pepře
• 1 lžička papriky
• 0,5 lžičky kmínu
• 1 lžička sušeného tymiánu
• 1 lžíce sůl 
• 2 lžíce hnědého cukru
 
OMÁČKA GREMOLATA:
• 3 hrsti ploché petrželky
• 2 oloupané stroužky česneku
• 1 citron (šťáva)
• 1 dl olivového oleje
• černý pepř
• špetka soli

 
Ošetřete vepřové maso do sucha, koření smíchejte.  Směs opatrně vetřete do masa.  Nakrájejte cibuli na půlky a vložte na fólii a na stojan udírny.  Maso rozložte na rozložené cibule a vložte do udírny spolu s vhodnými kouřovými štěpky. Udírnu rozehřejte v poloze č. 3 dokud se nezačne tvořit kouř. Udržujte asi po dobu 20-ti minut, poté nastavte do polohy č.1 , vložte maso a nechte udit po dobu tří a půl hod. nebo do doby, než je teplota 80-85º C  
 
OMÁČKA:
Na kousky nakrájenou petržel spolu se zbývajícími přísadami vložte do misky a pomocí tyčového mixéru rozmixujte na jemnou omáčku.
 
Hotové maso nakrájejte ostrým nožem, cibuli rozdělejte snadno lžící a přejíjte omáčkou Gremolata v pokojové teplotěspolu s čerstvým salátem.
 
 
Dobrou chuť Vám přeje Henri Alén

Chcete být informování o novinkách, akcích a slevách?

Beru na vědomí zpracování osobních údajů.
Obsah košíku
Celkem:
Zobrazit košík
Vrátit se k nakupování