Buk je univerzální dřevo pro uzení masa a ryb. Poskytuje pokrmům jasnou zlatou barvu. Štěpky se používájí k uzení a grilování ryb, drůbeže a červeného masa.
Jemné bukové piliny jsou také vhodné pro studené uzení. Tato metoda se nejčastěji používá pro uzení trvanlivých salámů, klobás, šunky nebo lososa. Takto vyuzené potraviny vydrží až několik měsíců, dokonce je můžeme uchovávat při teplotách až do 15 °C. Studený kouř však rozhodně není vhodný pro kuřecí ani jiné drůbeží maso, u kterého je třeba dbát na dostatečnou tepelnou úpravu. Špatně vyuzené maso by mohlo vést v lepším případě k nepříjemným střevním obtížím.
Skladujte na suchém a chladném místě.
-
Přírodní bukové dřevo
-
Velikost granulí: 1 mm
-
Obsah: 3 l
-
Hmotnost: 0,72 kg